maandag 15 februari 2010

Spiraaldenken.We cirkelen ons heel leven lang.
Ook de mens is uit cirkels opgebouwd, die allemaal tot een kern voeren, het binnendste, omsloten van al onze gedachtes, hopen, wensen, dromen, gevoelens, reflecties.

Als alles een cirkel is, is er geen goed en geen slecht.
Niet in de vorm van twee zijdes: Het gaat allemaal in elkaar over, geleidelijk, soms lijkt het voor ons frontaal te gaan, maar ook dat is slechts een waarneming van onze gedachtes.
Als we leren met de cirkel mee te gaan, niet dwangvol proberen alleen maar aan de goede kant te leven, en die tijd die we nodig hebben om terug naar de slechte te cirkelen, niet te remmen, dan hebben we de grootste kans op een gelukkig leven.
De binnendste krans van ons is die van de liefde;
Maar tegelijkertijd is het ook de buitendste, de binnendste reflecteerd het scherm op de buitenste. Het belangrijkste, om een mooi leven te leiden, is om in je eigen, binnendste kern die je vanaf je kindheid meegekregen hebt, en hem uittebreiden, plaats te scheppen voor je eigen individu, een geborgen plek in je eigen middenste te vinden om te leven.
Mensen die deze binnendste kern niet ,of voor een klein deel van geboorte aan mee hebben gekregen, ( Denk aan een gestoorde kindheid.) hebben vanzelf grotere problemen, om in hun eigen leven geborgenheid te voelen, ieder mens zoekt
GEBORGENHEID.

Liefde omsluit, en ís tegelijkertijd alles.
Onze gedachtes zijn sterk en groeien vanuit een ondoorzichtig midden uit, ze hebben veel kracht, macht in zich, ze groeien met elke ademhaling en brengen ons dichter bij de kern van het zijn.

Alles is alles.
Niets is niets.
Tegelijkertijd.

Voelen en denken zijn tegenpolen, maar leven toch met elkaar in één kern.
Dat maakt ons tot een bevoordeeld en tegelijk een benadeeld ras,
als de mens het voor elkaar krijgt, deze twee eigenschappen die toch zo waardevol zijn, in één te krijgen, dan ziet hij horizonten, die voor elk ander levend wezen afgesloten zijn.


Met elke stap die we zetten, cirkelen we terug naar onze oorsprong.
Het leven is een reis, een spirituele reis, cirkelend dieper, in richting kern, waar tegelijkertijd licht is voor een nieuw begin.
Wij worden in ons zijn vanzelf tot een gevoeld einde toegetrokken, dus streven we naar een begin.

3 opmerkingen: